Vertrouwen in eigen handelen is
de eerste voorwaarde voor succes.
Max Euwe

Waarom kiezen onze klanten voor Novalis.EP?

KRITISCH OBJECTIEF
Ik geef eerlijk advies, altijd vanuit mijn objectieve betrokkenheid. Het belang van u als klant staat daarbij altijd voorop, maar zorgt er ook voor dat ik u soms ook een spiegel zal voorhouden.

VERTROUWD
De persoonlijke aanpak kenmerkt zich door integriteit en nabijheid.

TRANSPARANTIE
Ik geloof dat openheid fundamenteel is voor een duurzame relatie.

REGIE
Ik help u om regie over uw vermogen, wensen en doelstellingen te krijgen.

FOCUS
Ik ben gefocust op het realiseren van uw doelen. Daarom werk ik, als onafhankelijke partner, samen met een team van specialisten die allen eenzelfde focus en kwaliteitsniveau nastreven.

ONAFHANKELIJKHEID
Ik adviseer u in volledige onafhankelijkheid. Immers, het enige belang dat ik dien is dat van u.

DUURZAME RELATIE
Samen met u streef ik naar een lange, duurzame relatie, omdat ik geloof dat dit de belangrijkste bouwsteen is van een succesvolle samenwerking.

Spreekt het bovenstaande u aan? Neemt u dan contact met mij op. Samen bespreken we de mogelijkheden waarbij we dan ook afspraken maken met betrekking tot de kosten. Betreft het een incidentele opdracht dan werk ik tegen een vast uurtarief. Wenst u intensieve ondersteuning, dan spreken we een vast bedrag per kwartaal af. Wel zo transparant en overzichtelijk.

1: Staan financiële verhoudingen zoals leningen en schenkingen helder op schrift?
Vage afspraken voeden achterdocht.

2: Heb je wensen voor je uitvaart duidelijk vastgelegd? Onduidelijkheid kan leiden tot discussie en dat kan leiden tot ruzie.

3: Wie gaat je nalatenschap afwikkelen? De erfgenamen samen of wij  iemand aan, een executeur? Verwacht je problemen tussen de erfgenamen? Overweeg dan een onafhankelijke executeur zoals een notaris of de bank.

4: Moet een bepaalde bezitting naar iemand in het bijzonder? Leg dat dan vast in je testament en eventueel ook waarom. Regelingen zoals een naamsticker op het schilderij hebben geen officiële status en kunnen dus discussie geven.

5: Geeft je iemand iets extra’s? Noem daarvoor dan de reden in je testament. Er is duidelijkheid en je erfgenamen hoeven er niet naar te raden.

6: Is je testament actueel? Een testament dat niet aansluit op de actuele situatie kan veel vragen oproepen. Soms moeten de erfgenamen dan raden wat je bedoeling was.

7: Heb je je wensen vastgelegd voor de situatie dat je die niet meer kunt uiten? En wie moet dan namens jou beslissingen nemen? Is er ook iemand die toezicht houdt? Leg dergelijke zaken vast in een levenstestament.

Bron: financialfocus

De beste manier om de toekomst te voorspellen is haar zelf te creëren

Peter F. Drücker